העור, שמהווה את האיבר הגדול ביותר בגוף, עובר שינויים במהלך החיים. שינויים אלו משפיעים על אזורים שונים בגוף. עלייה במשקל והרזיה, עישון, חשיפה לשמש, הריונות וכיו”ב, גורמים לשינוי בעור שעלול להיות לעתים בלתי הפיך.
בדיוק לשם כך נוצרו פרוצדורות כמו ניתוח מתיחת בטן שדואגת להעלים עור עודף מאזור זה ולהשיב את המראה השטוח והמהודק. עם זאת, ישנה חשיבות למועד בו מבצעים את מתיחת הבטן.
ניתוח מתיחת בטן לא מתבצע בכל תנאי ולכל אחד. כאשר מגיעים לייעוץ עם המנתח הפלסטי, כל אחד ואחת ייבחנו תחת נסיבותיהם האישיות ועל פי כך יקבע אם הם מתאימים בנקודה זו בחייהם לעבור ניתוח מתיחת בטן.
המקרים העיקריים שבגינם אנשים מגיעים לעבור ניתוח מתיחת בטן הם סיום של הליך הרזיה, במסגרתו הוסרו קילוגרמים עודפים, אך עודף העור נשאר ומשווה מראה לא אסתטי לאזור הבטן, נשים לאחר הריון או מספר הריונות ומקרים נוספים ייחודיים.
מתי כדאי לדחות ניתוח מתיחת בטן?
מקרים אלו ייבחנו מקרוב ואם יימצאו מתאימים יוכלו לעבור ניתוח מתיחת בטן. מקרים שניתוח כזה יידחה הם למשל:
- משקל לא יציב – כאשר אנשים נמצאים בהליך הרזיה לאחר ניתוח קיצור קיבה או לאחר דיאטה מאומצת, בה הוסר משקל עודף משמעותי בפרק זמן קצר יחסית, העור העודף נראה לעין ומפריע לרובם. מסיבה זו יש עניין לעבור ניתוח מתיחת בטן, שיהיה לרוב הפתרון הטוב ביותר למצב זה. עם זאת, אם יש תכנון לרדת עוד במשקל, או שמשקל היעד עוד לא התייצב, מומלץ להמתין עד לייצוב של חצי שנה לפחות ורק אז לבצע את הניתוח.
- הריונות ולידות – במקרים מסוימים, לאחר הלידה, נשים נשארות עם עודף עור לא מבוטל באזור הבטן. כתוצאה מכך הן מבקשות לעבור ניתוח מתיחת בטן, אך מומלץ לחכות עם הניתוח עד לאחר סיום סך ההריונות שהאישה מתכננת בחייה. הסיבה לכך היא שהריונות יכולות לפגום בתוצאה של ניתוח מתיחת בטן ומומלץ לחכות לאחר ההריונות ולאחר הגעה למשקל יציב במשך כחצי שנה, ולבצע את הניתוח במועד זה.
- עישון – במקרה והמטופל מעשן, הוא אינו יכול לעבור ניתוח מתיחת בטן, אלא אם יפסיק את הרגל זה לתקופה מסוימת לפני ואחרי הניתוח.