בשנים האחרונות, עם עליית איכות החיים ובעקבות כך – עלייה בתוחלת החיים, החלה מגמה של יותר ויותר אנשים, בני הגיל השלישי (גיל 65 ומעלה לפי הגדרתו של ארגון הבריאות העולמי), אשר פונים לטיפולים אסטטיים וניתוחים פלסטיים. בשנת 2007 בוצעו כ-700,000 פרוצדורות קוסמטיות לנשים מעל גיל 65 בארה”ב בלבד.
במחקר שיצא לאחרונה בארה”ב, בדק את הסיכונים בניתוחים קוסמטיים בגיל השלישי, נבדקו שתי קבוצות מטופלות, כאשר קבוצה אחת הורכבה מנשים מתחת לגיל 65 והקבוצה השניה מעליו (המבוגרת ביניהן היתה בת 84) אשר עברו מתיחת פנים, נמצא שאחוז הסיבוכים היה דומה. מסקנות המחקר מעלות כי אין קשר ישיר בין הגיל לבין הסיכון שבטיפולים אסטטיים.
לאור הבדיקות שנעשו, נמצא כי טיפולים אסטטיים לשיפור המראה של המטופלים, שימשו ככלי חשוב בהפחתת הדיכאון הנפוץ בקרב בני הגיל השלישי.
עפעפיים ומתיחת פנים
הניתוח השכיח ביותר בקרב אוכלוסיית גיל זו, הוא ניתוח עפעפיים, אשר במהלכו מוציאים את עודף העור בין הריסים לגבה ומסירים שקיות שומן מן העפעף העליון והתחתון. בנוסף, ישנו אחוז גבוה מאוד של טיפולי הזרקות (בוטוקס) ושל ניתוחי מתיחת פנים.
הגברים עדיין בחוץ
בקרב אוכלוסיית הגברים בגיל השלישי, נמצא כי היקף הטיפולים הוא נמוך בהרבה. אוכלוסייה זו פונה פחות לטיפולי פנים ואלו מגיעים בעיקר לטיפול בבעיות קונקרטיות כמו בעיית שדיים גבריים גדולים, שאיבת שומן ודומיהם.
פיצול זה בין שני המינים, כפי הנראה, נובע בעיקר מנורמות חברתיות של הדור הספציפי, אשר בשנות צעירותו לא היה זה לגיטימי כי גברים יעברו טיפולים אסטתיים. נראה שבידול זה יצומצם עם השנים אל דורות אשר גדלו בצורה פחות שמרנית.
כמובן, לאור הגיל, אמנם המחקרים הוכיחו כי אין מניעה רשמית לביצוע הטיפולים, אך עדיין יש להקפיד על בדיקות יסודיות לפני ביצוע הטיפולים מהסיבה הפשוטה שבגיל זה הגוף בדרך כלל פחות בריא. על הרופא המטפל לוודא התכנות של מחלות לב וכי המטופלת לא מעשנת לפחות שבועיים לפני הניתוח ושבועיים לאחריו. בנוסף, בגיל זה ישנן לא מעט נשים אשר סובלות מלחץ דם גבוה או לחלופין לוקחות מדללי דם ויאלצו להפסיק את הטיפול לתקופת הניתוח וההחלמה.